Sport.be

Algemeen

Van Loy rondt dominante wedstrijd succesvol af

30.09.2017 | Kersten Steurbaut

Belga

Ellen Van Loy heeft de Soudal GP Neerpelt op haar naam geschreven. De renster van Telenet Fidea Lions rondde een dominante wedstrijd succesvol af. Nikki Brammeier en Helen Wyman mochten mee op het podium.

Van Loy nam in het provinciaal domein Dommelhof in Neerpelt traditioneel een snelle start. Helen Wyman en Laura Verdonschot glipten mee in haar wiel, Nikki Brammeier volgde op een handvol seconden. 


Op het technische parcours toonde Van Loy zich de sterkste op de korte klimmetjes in het bos. De Kempense raakte telkens boven, haar achtervolgers moesten met de top in zicht regelmatig voet aan grond zetten en de rol lossen. 

Thuisrijdster Verdonschot verloor intussen steeds meer terrein en zou pas als zevende over de streep rijden. Brammeier voegde zich bij Wyman in de achtervolging op Van Loy. Die leek haar schaapjes op het droge te hebben, maar zag in de slotfase door enkele foutjes het Britse duo met rasse schreden naderen. 

Van Loy hield stand en boekte haar tweede overwinning van het seizoen. Brammeier reed Wyman nog uit het wiel in de strijd om de tweede plaats. Loes Sels en Alicia Arzuffi vervolledigden de top vijf. 

Mis deze events niet

Meer