Sport.be

Algemeen

Dit is de loting voor de 1/16de finales van de Croky Cup!

28.08.2017 | Erik Duchateau

Belga

In het Belgian Football Center in Tubeke is maandagnamiddag geloot voor de 1/16de finales van de Croky Cup, de eerste ronde waarin ook de clubs uit de Jupiler Pro League zullen aantreden. Croky kondigde ook aan dat het zijn sponsorcontract met drie jaar verlengd heeft.

De zestien wedstrijden van de zestiende finales worden onder voorbehoud van aanvragen tot kalenderwijzigingen op woensdag 20 september afgewerkt. Er zaten nog acht amateurclubs in de trommel, vijf onder hen voldoen aan de stadionvoorwaarden (stadioncapaciteit, aantal zitplaatsen en voldoende lux) en spelen hun bekerduel voor eigen publiek.

De loting:
1. KV Mechelen - Bocholt (2e am.)
2. RFC Luik (2e am.) - Zulte Waregem
3. Antwerp - SK Lierse (1B)
4. Lokeren - Beerschot Wilrijk (1B)
5. Westerlo (1B) - Anderlecht
6. KSV Roeselare (1B) - Club Brugge
7. KSK Heist (1e am.) - Standard Luik
8. KV Kortrijk - Entente Durbuy (2e am.)
9. ASV Geel (1e am.) - AA Gent
10. Eupen - Rupel Boom (2e am.)
11. KV Oostende - Union (1B)
12. La Louviere (2e am.) - Sporting Charleroi
13. STVV - OH Leuven (1B)
14. Lommel SK (1e am.) - Waasland-Beveren
15. Cercle Brugge (1B) - KRC Genk
16. Moeskroen - AFC Tubeke (1B)

De loting werd uitgevoerd door Jan Claes, manager van titelsponsor Croky, en Mieke Declercq, bestuurder van bekerhouder Zulte Waregem en de eerste vrouw in het Uitvoerend Comité van de KBVB. Vorig jaar ging de Croky Cup naar Zulte Waregem, dat in de finale in het Koning Boudewijnstadion na verlengingen (3-3) en strafschoppen won van KV Oostende.

CROKY NOG DRIE JAAR LANGER SPONSOR

Croky heeft het sponsorcontract met de Pro League en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) met drie jaar verlengd. De Belgische producent van aardappelchips verbindt zijn naam tot 2021 aan de Beker van België.

Croky sloot in 2015 een eerste overeenkomst af met de Pro League voor een periode van drie jaar. "We hebben na twee jaar al een evaluatie gemaakt. Daaruit bleek dat we heel tevreden zijn over de samenwerking met de Pro League en de KBVB", verklaarde Claes. "We zijn tevreden over de associatie van het merk met de Beker van België, alsook over de mediawaarde die we uit het contract putten. Daarom hebben we besloten om de samenwerking te verlengen voor een totale periode van zes jaar."

Mis deze events niet

Meer