Sport.be

Algemeen

Genk wint PO2 makkelijk met ruime zege tegen STVV

27.05.2017 | Tim Moldenaers

Belga

Genk wint met duidelijke 3-0 cijfers van STVV. Voor de rust zetten Buffel en Boetius de dubbele voorsprong op het bord. In de tweede helft lukte Samatta nog de 3-0. Genk speelt zo tegen KVO voor het laatste Europese ticket.

De wedstrijd tussen Genk en STVV begon, ondanks het warme weer, heel fel. Beide ploegen hadden er zin in en brachten aangenaam voetbal op de mat. Al na een kleine tien minuten kreeg de thuisploeg een enorm grote kans. Samatta mocht de bal aannemen en vrij naar binnen gaan. Zijn schot ging tussen de palen maar werd er door Pirard uitgehaald. De kanarie?s reageerden met een zwak schot van Ceballos.

Even later zette Boetius zelf een nieuwe aanval op. Hij zocht en vond de een-twee met Samatta, waarna de Nederlander hard op doel kon trappen. Pirard moest een tweede keer snel plat om het openingsdoelpunt te voorkomen. Genk bleef wel de dominante ploeg en eiste het balbezit op. En na een dik half uur spelen was het dan ook prijs. Uronen stuurde Boetius in de diepte, die de bal dan meteen scherp voor doel bracht. Kapitein Buffel stond op de juiste plek om het leer voorbij Pirard in doel te tikken.

STVV probeerde te herstellen, maar na dom balverlies prikte Genk net voor de pauze nog een tweede maal heel efficient. Schrijvers zette met een subtiele tik Boetius vrij voor doel en die twijfelde niet. Hij trapte de bal precies in het hoekje om de thuisploeg op een dubbele voorsprong te brengen. In de tweede helft speelde Genk dan ook veel gecontroleerder. Het liet de bezoekers komen maar kwam nooit in de problemen.

Na tien minuten kwam Genk zelfs nog eens tot scoren. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door de verdediging van Sint-Truiden. Samatta zag zijn kans en strafte het geklungel af met een perfecte lob over Pirard. Dit bleek ook meteen de doodsteek voor de bezoekers. Ryan kwam niet meer in gevaar en Genk was meer dan tevreden met de ruime voorsprong. Zo sleepte de match zich naar het einde en eindigde het op 3-0 voor Racing Genk. De ploeg van Stuivenberg mag zich dus opmaken voor de match tegen KV Oostende voor het allerlaatste Europese ticket. Voor STVV eindigt een degelijk seizoen in de finale van Play-off 2.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Net voor de pauze lijkt STVV wat gevaarlijker te gaan worden, maar dan verliezen de Kanarie's de bal aan de eigen zestien meter. Boetius straft het af en zet de thuisploeg op 2-0.
de MAN
van de match
Boetius kroonde zich tot man van de eerste helft en uiteindelijk ook man van de match met een doelpunt en een assist.
onze MENING
over de match
KRC Genk was oppermachtig en had de match in de eerste helft al beslist. Na de pauze kon het wat gas terugnemen en rustig controleren. Voor STVV komt er een einde aan een goed seizoen.

Mis deze events niet

Meer