Sport.be

Algemeen

Nafi Thiam op 6 mei in eerste AG Urban Memorial in Luik

24.04.2017 | Erik Duchateau

Belga

De Place St-Lambert in Luik krijgt op zaterdag 6 mei de kick-off van de AG Urban Memorial Series 2017. Met een hoogspringcompetitie met Nafi Thiam, jeugdcompetities en kids athletics, brengt de AG Memorial Van Damme ook dit jaar atletiek tot in het hart van tal van Belgische steden.

Nafi Thiam is veruit de beste en meest veelzijdige Belgische atlete van het moment. De olympisch kampioene op de zevenkamp behaalde eerder dit jaar ook goud in de vijfkamp op het Europees Kampioenschap Indoor in Belgrado. Thiam is helemaal klaar vooor het zomerseizoen en dat start ze in haar thuishaven Luik. Op de eerste AG Urban Memorial van 2017, neemt ze het in een internationale hoogspringcompetitie op tegen tal van andere toppers!

KINDEREN EN JEUGD

Vooraleer de toppers op het toneel verschijnen kunnen kinderen de hele namiddag proeven van Kids Athletics op de Place St-Lambert met jeugdinitiatie onder leiding van een ex-atlete en atletiekclub RFCL. Deelname is gratis en na afloop krijgen alle deelnemers een diploma als herinnering aan hun sportieve prestatie. Jonge atleten (junioren) uit het hele land krijgen de eer om het voorprogramma te verzorgen.

De toegang voor het publiek is gratis! De AG Urban Memorial Van Damme is dus een unieke gelegenheid - op een unieke locatie - om van dichtbij kennis te maken met topatletiek.

Na Luik strijkt de AG Urban Memorial Series nog in vier andere steden neer. Donderdag wordt tijdens de persconferentie van de AG Memorial Van Damme het volledige programma bekendgemaakt.

Mis deze events niet

Meer