Sport.be

Algemeen

Standard strikt nog twee spelers

01.09.2016 | Erik Duchateau

Belga

De Algerijnse aanvaller Ishak Belfodil heeft een contract voor een jaar, met een optie op nog een jaar, getekend bij Standard. Ook de Braziliaanse verdediger William Ribeiro Soares wordt een rouche.

De 24-jarige Belfodil is een jeugdproduct van Olympique Lyon en debuteerde daar in augustus 2009 in het eerste elftal. Tot een echte doorbraak kwam het echter niet en de Algerijnse spits verkaste in januari 2012 naar Italië. Na een half jaartje op huurbasis bij Bologna kwam hij in de zomer van 2012 bij Parma terecht.

Na één seizoen plukte Inter Milaan Belfodil daar weg voor 5,75 miljoen euro. Hij belandde er echter op de bank en na een half seizoen op huurbasis bij Livorno en een heel seizoen bij Parma, trok de Algerijn vorige zomer naar Baniyas, in de Verenigde Arabische Emiraten.

Standard is nu de volgende halte in zijn loopbaan. "De transfer van Belfodil was een mooi opportuniteit voor ons, omdat hij transfervrij was", legde Olivier Renard, sportief directeur van Standard, uit. "Het is een polyvalente speler, die technisch sterk is. Hij zal ons meer keuze geven in het offensieve departement."

Belfodil was jeugdinternational voor Frankrijk, maar koos in 2012 voor de nationale ploeg van Algerije. Daar verzamelde hij inmiddels 14 caps.

BRAZILIAANSE VERDEDIGER

De Braziliaanse verdediger William Ribeiro Soares tekende een contract voor één seizoen, met een optie op nog een seizoen. De 31-jarige Soares begon zijn professionnele carrière in 2003 bij Sao José-PA, alvorens een seizoen later naar het Portugese Braga te verkassen. Daar kon de Braziliaan echter nooit doorbreken en via uitleenbeurten aan Académica, Fatima en Gil Vicente, belandde Soares in 2007 bij Hapoel Ramat Gan.

Daar plukte reeksgenoot Hapoel Beer Sheva de Braziliaan in 2010 weg. Met Beer Sheva werd Soares vorig seizoen landskampioen van Israël. Hij nam dit seizoen nog deel aan drie wedstrijden in de voorrondes van de Champions League, alvorens afscheid te nemen.

"Soares is een centrale verdediger, die ook als rechtsachter kan fungeren", omschrijft sportief directeur Olivier Renard zijn nieuwe aanwinst. "William heeft veel ervaring en zal van onschatbare waarde zijn voor ons team."

Mis deze events niet

Meer