Sport.be

Algemeen

Dossier N'Ganga 9 augustus behandeld

05.08.2016 | Niels Rouvrois

Belga

Francis N'Ganga kent pas volgende week dinsdag (9 augustus) zijn definitieve straf na zijn uitsluiting op de openingsspeeldag in de Jupiler Pro League, zo maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vrijdag bekend.

De Congolese verdediger van Sporting Charleroi is door het uitstel speelgerechtigd voor de verplaatsing naar Excel Moeskroen, zaterdagavond (18u) op de tweede speeldag. De Carolo's moesten vrijdagmiddag met N'Ganga voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB verschijnen. Bij afwezigheid van een voor de zitting aangeduid commissielid wordt de uitspraak in het dossier echter pas dinsdag gegeven.

In de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren duwde scheidsrechter Alexandre Boucaut de rode kaart onder de neus van N'Ganga. Omwille van "een vrijwillige trap met de linkervoet op de rechterdij van Cerigioni" vroeg het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag twee speeldagen schorsing en 600 euro boete. Charleroi aanvaardde dat schorsingsvoorstel niet, maar kreeg dinsdag voor de Geschillencommissie nul op het rekest.

N'Ganga bleef geschorst voor de competitiewedstrijden tegen Moeskroen en AA Gent. Club en speler aanvaarden de sanctie niet en tekenden beroep aan. Een uitspraak in tweede aanleg wordt nu dus pas dinsdag gegeven. De 31-jarige Congolese verdediger is na het uitstel geschorst voor de duels thuis tegen AA Gent (13 augustus) en op verplaatsing bij Standard (19 augustus).

Mis deze events niet

Meer