Sport.be

Algemeen

Thuram: 'Standard is meer dan een club en meer dan een religie'

02.08.2016 | Erik Duchateau

Belga

Yohann Thuram trekt naar het Franse Le Havre, maar bewaart warme herinneringen aan Standard. Op Twitter bedankt de Franse doelman de Luikse supporters voor de voorbije mooie jaren.

"Ik wil jullie bedanken voor de voorbije jaren, die ik nooit zal vergeten. Het was een leerrijke periode, vol vreugde, mooie en minder mooie momenten", schrijft Thuram. "Ik zal vooral de steun van de supporters onthouden, hun gezangen en de sfeer op Sclessin. (...) Standard is meer dan een club, meer dan een religie, het is een familie. In families is er soms ruzie, maar er is vooral vaak en veel liefde. Voor die liefde, bedankt!"

Het respect is wederzijds, want op de clubwebsite melden de Rouches: "We willen Yohann Thuram bedanken voor alles wat hij onze club bijgebracht heeft en wensen hem het beste in zijn verdere professionele carrière." Thuram had nog een lopend contract bij Standard, maar dat werd in onderling overleg verbroken.

Thuram, die in juli 2013 neerstreek aan de boorden van de Maas en overkwam van Troyes, speelde in totaal 53 matchen voor Standard, maar verspeelde vorig seizoen zijn basisplaats. Hij gaat nu voor het Franse Le Havre spelen.

Mis deze events niet

Meer