Sport.be

Algemeen

De Sutter vindt onderdak bij Lokeren

24.06.2016 | Ward Bollen

Belga

Tom De Sutter verlaat het Turkse Bursaspor al na minder dan een jaar en trekt naar Sporting Lokeren, waar hij vrijdag een contract ondertekende tot juni 2019. Dat maakte Sporting Lokeren vrijdag bekend.

De geruchten omtrent de overgang van de voormalige Club Brugge- en Anderlecht-speler deden al een tijdje de ronde, maar de onderhandelingen tussen beide clubs bleven aanslepen. Vrijdagmiddag werd er dan toch een definitief akkoord gesloten, de spits legde inmiddels al met succes medische testen af en zette zijn krabbel onder een verbintenis voor drie jaar.

"Ik ben opgelucht dat ik me nu speler van Lokeren kan noemen. Ik hoop het de supporters hier naar hun zin te maken. Ik wil zo snel mogelijk aansluiten bij de groep", aldus De Sutter, die met tevredenheid terugkijkt op zijn verblijf bij Bursaspor. "Het was een hele ervaring. Zelfs sportief liep het behoorlijk, maar ik speelde te weinig en wie geen wedstrijdritme heeft, draait niet optimaal mee."

"Ik ben oprecht blij met de komst van Tom", vulde Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht aan. "We hadden iemand nodig die de Belgische competitie kent. Tom is bovendien een speler met een uitstekende reputatie in het Belgische voetbal. Hij zal het vertrek van Hamdi Harbaoui kunnen opvangen. Maar laat ons eerlijk zijn: hij alleen kan het ook niet, we zullen hem goed moeten omringen. Dat is waar we nu werk gaan van maken."

De Sutter verliet eind vorige zomer Club Brugge voor een avontuur in Turkije, maar op sportief vlak werd dat zeker geen succes. De voormalige Rode Duivel kwam in elf competitiewedstrijden voor Bursaspor geen enkele keer tot scoren, enkel in de Turkse Beker vond hij twee keer de weg naar de netten.

Mis deze events niet

Meer