Sport.be

Algemeen

Ferrera: 'Club Brugge? Totaal geen sprake van!'

18.05.2016 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Standard-coach Yannick Ferrera heeft gereageerd op de geruchten dat hij Michel Preud'homme zou opvolgen bij Club Brugge. De Brugse T1 spuit nog mist over zijn toekomst, maar het lijkt zo goed als zeker dat de ex-doelman stopt. "Ik blijf erbij dat Daniël Van Buyten een zegen is voor de club."

Hij wil het allemaal eens rechtzetten, de jongste trainer in de Jupiler Pro League. De geruchten dat hij en Van Buyten niet door dezelfde deur kunnen, bijvoorbeeld. "Dat mensen gaan schrijven en praten, kan ik niet veranderen. Maar er is helemaal geen logica in Ferrera ontslaan. Ik voel me veilig", klinkt het in Gazet van Antwerpen. "In het begin was Daniël inderdaad meer aanwezig op training, tot de komst van assistent Yann Danilou. Daarna is hij zich met andere dingen gaan bezighouden. Maar ik blijf erbij dat hij een zegen is voor de club én voor mij. Een match met hem analyseren doe ik graag. Ik zou het zelfs meer willen doen, maar ik begrijp dat hij druk bezig is."

Na de titel van Club kwam plots het opmerkelijke gerucht dat Preud'homme hem zou willen als opvolger. De twee kennen elkaar goed: Preud'homme kan zowat de leermeester van Ferrera genoemd worden. "Er zijn mensen die vragen of ik naar Club ga... Totaal geen sprake van! Ik wil met rust gelaten worden. Ik wil meer genieten van het voetbal; dat heb ik de laatste tijd te weinig gedaan." Na een rampzalig seizoen is Standard wel geëindigd met een prijs en Europees voetbal. "Bij mijn aanstelling zei ik dat ik gekomen was om prijzen te pakken. Zes maanden later winnen we de Croky Cup. We hebben nu de basis gelegd voor de toekomst. Iedereen die nu negatief is, weet niet hoe het was toen ik hier aankwam en hoe het nu is."

Eén van de kritieken die hij kreeg, was dat hij Jelle Van Damme liet vertrekken. Maar Ferrera ziet het zo. "Toen hij vertrok, kreeg Jelle een grote foto cadeau waarop iedereen iets kon schrijven. 'Jouw goal in Charleroi (2-3 winst) heeft de geschiedenis van de club veranderd', schreef ik. Ik voelde me nooit in gevaar bij de 1 op 15, maar verliezen op Charleroi had ervoor kunnen zorgen dat ik buiten vloog. Dat doelpunt heeft mijn leven veranderd. En daar ben ik Jelle eeuwig dankbaar voor."

Mis deze events niet

Meer