Sport.be

Algemeen

Coulibaly en Ovono kennen hun straf

17.05.2016 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft twee speeldagen schorsing en 800 euro boete opgelegd aan Kalifa Coulibaly (AA Gent). Tenzij de Buffalo's beroep aantekenen, mist de Malinese spits de negende en tiende speeldag in Play-off I van de Jupiler Pro League. Didier Ovono kreeg twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en 800 euro boete.

AA Gent kan door de schorsing geen beroep doen op Coulibaly in de cruciale play-offwedstrijden op verplaatsing bij KV Oostende (19 mei) en thuis tegen KRC Genk (22 mei). De Buffalo's hebben met de derde plaats voorlopig een ticket voor Europees voetbal beet, maar KRC Genk en KV Oostende volgen op respectievelijk twee en drie punten. KV Oostende zal zonder doelman Ovono punten moeten rapen tegen AA Gent.

Coulibaly en Ovono werden vorige week naar aanleiding van de zevende speeldag in Play-off I op het matje geroepen door de Reviewcommissie. De spits ging te hevig door op Club-doelman Ludovic Butelle, terwijl de doelman met twee voeten ging tackelen tegen Filip Djuricic (RSC Anderlecht). Het Bondsparket vorderde telkens twee speeldagen schorsing en 800 euro boete, de Geschillencommissie bevestigde dat strafvoorstel. Beide clubs kunnen nog in beroep gaan tegen de beslissing van de Geschillencommissie en verschijnen in dat geval vrijdag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Mis deze events niet

Meer