Sport.be

Algemeen

Italiaans avontuur voor Defour?

11.05.2016 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Lazio Roma denkt eraan om na Lucas Biglia in 2013 opnieuw een middenvelder weg te plukken bij RSC Anderlecht. De Italianen zouden volgens de Belgische kranten al contact hebben opgenomen met de Brusselaars.

In 2013 verliet Biglia Anderlecht na het vieren van een titel, Defour kan dat nu ook nog. Alleen zal de ex-speler van FC Porto, Standard, Racing Genk en KV Mechelen dat moeten doen vanaf de zijlijn. Hij is immers voor de rest van dit seizoen uit met een hamstringblessure. Anderlecht betaalde in 2014 6,5 miljoen euro voor Defour, de hoogste transfersom voor een inlandse transfer. Als Lazio echt wil doordrukken, hoopt Anderlecht dat bedrag op zijn minst te recupereren.

Wat niet meteen in het voordeel van Paars-Wit speelt, is dat Lazio nogal graag in schijven betaalt. Dat deed het bijvoorbeeld met de transfer van Biglia, maar daardoor moest RSCA wel lang wachten tot het het volledige bedrag ook weer kon herinvesteren. Tegenover Het Belang van Limburg reageerde Defour al op de interesse. "Ik en mijn vriendin Ornella zeggen niet direct nee tegen Italië. Er is interesse en als er een goeie club komt: waarom niet?", klink het. Hij beseft wel dat hij ook niet weg kan voor minder dan vier miljoen euro en dat vertrekken zonder een titel bij Anderlecht een 'missie mislukt'-stempel zal meekrijgen.

Mis deze events niet

Meer