Sport.be

Algemeen

Bekerfinale U21 op 7 mei in Roeselare

07.05.2016 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

De derde editie van de Pro League U21 Cup kent op 7 mei om 15 uur zijn finale in het Schierveldestadion in Roeselare. In deze eindstrijd nemen de beloften van KSV Roeselare en KRC Genk het tegen elkaar op. Wie zal uittredend U21 kampioen Club Brugge opvolgen? Het wordt alvast een spannende strijd waar we u in groten getale op verwachten! De vorige twee edities werden telkens gewonnen door Club Brugge.

EDITIE 2015

Vorig jaar schakelde Eupen onder andere Standard, Anderlecht en Lierse uit om zo Club Brugge in de finale te treffen. In de slotminuut van die finalewedstrijd kon Eupen de gelijkmaker scoren. De Beker van België U21 werd dus voor het tweede jaar op rij beslist via strafschoppen in de finale en ging voor het tweede jaar op rij terug mee naar Brugge. Voor de derde editie neemt KSV Roeselare U21 het op tegen KRC Genk U21. KRC Genk schakelde Standard uit via strafschoppen in de halve finale en verwacht zaterdag zo'n 400 supporters in het Schierveldestadion. KSV Roeselare moest voor zijn halve finale naar RWS Bruxelles waar ze met 2-4 wonnen. Wie zal er zaterdag 7 mei uittredend kampioen Club Brugge opvolgen?

PRO LEAGUE U21 CUP

De Pro League U21 Cup is een beker voor de beloftenspelers van de professionele clubs, in het leven geroepen om de meest talentvolle spelers uit België de kans te geven om door meer rechtstreekse competitie nog sterker te worden. Daarnaast is het objectief van deze cup om hét uithangbord van het elite-jeugdvoetbal in België te worden én om het jeugdvoetbal te promoten. De Pro League wil van de Pro League U21 Cup een echt voetbalfeest voor de jeugd maken. Daarom nodigt de Pro League alle voetbalfans en in het bijzonder alle jeugdteams uit om deze wedstrijden bij te wonen. Zo kunnen zij gratis en in een gemoedelijke sfeer de toekomstige sterren van de Jupiler Pro League aan het werk zien! Dus, afspraak op zaterdag 7 mei om 15.00 uur in het Schierveldestadion in Roeselare!

PRAKTISCHE INFO:

Pro League U21 Cup Final 2016

KSV Roeselare - KRC Genk

7 mei 2016, 15 uur

Schierveldestadion Diksmuidsesteenweg 374 8800 Roeselare

GRATIS INKOM

Mis deze events niet

Meer