Sport.be

Algemeen

Brugse beloften tonen eerste ploeg hoe het moet

03.05.2016 | Gert-Jan Weyters

Belga

Club Brugge heeft zich in het eigen Jan Breydelstadion verzekerd van de landstitel in de Belgische beloftencompetitie. Het jonge Club van coach Sven Vermant haalde het in zijn laatste competitiewedstrijd in de A-groep met 2-0 van Standard, dankzij doelpunten van Ahmed Touba en Terry Osei-Berkoe.

Club wist voor aanvang van de partij dat het bij een zege kampioen was en maakte de klus af. Dankzij de driepunter kwam het in de stand op 27 punten en kan het niet meer bijgehaald worden door de concurrentie. Waasland-Beveren is - met een wedstrijd minder gespeeld - tweede met 22 punten, Anderlecht - met twee wedstrijden minder op de teller - derde (20). Met de titel geven de blauw-zwarte beloften alvast het goede voorbeeld aan de Brugse A-kern, die na zes speeldagen aan de leiding staat in Jupiler Pro League Play-Off 1 en de beste papieren heeft om de landstitel te pakken.

Voorzitter Bart Verhaeghe gaf alvast zijn felicitaties mee aan de Brugse U21. "Een dikke proficiat aan de spelers, coach en staff met de titel bij de beloften", staat te lezen op de website van Blauw-Zwart. "Opnieuw een bevestiging en erkenning van de goede werking van onze Club Academy! De Clubfamilie is enorm fier op jullie."

Mis deze events niet

Meer