Sport.be

Algemeen

Valdes en Maniatis verlaten Standard per direct

29.04.2016 | Ward Bollen

Belga

Standard laat doelman Victor Valdes en middenvelder Ioannis Maniatis met onmiddellijke ingang vertrekken. De Rouches beëindigen de huurovereenkomsten, zo staat vrijdag op de clubwebsite te lezen.

"Aangezien het de prioriteit is om de jongeren tijdens het seizoenseinde speelgelegenheid te geven en beide spelers deze week niet geselecteerd kunnen worden omwille van medische redenen, zijn de Spaanse doelman en de Griekse middenvelder met de club overeengekomen hun huurovereenkomsten te beëindigen", aldus de Luikenaars.

Valdes behoorde sinds 24 januari tot de kern van Standard. De 34-jarige Spaanse vedette werd gehuurd van Manchester United. In zijn carrière speelde Valdes 535 matchen voor FC Barcelona. Met de Catalaanse grootmacht won hij onder meer zes landstitels, twee Spaanse bekers, drie keer de Champions League, twee keer de Spaanse Supercup en twee keer het WK voor clubs. Door een zware knieblessure in maart 2014 zag hij zijn carrière bij Barça eindigen. Onder Yannick Ferrera speelde Valdes acht wedstrijden, waaronder de met 2-1 gewonnen bekerfinale tegen Club Brugge.

De 29-jarige Maniatis kwam op 1 februari op huurbasis over van Olympiakos Piraeus. De Griekse international trad in negen wedstrijden aan voor Standard.

Mis deze events niet

Meer