Sport.be

Algemeen

Trossard tekent alsnog bij in Genk

22.04.2016 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Leandro Trossard heeft dan toch bijgetekend bij KRC Genk. De middenvelder werd dit seizoen uitgeleend aan Oud-Heverlee Leuven en flirtte de voorbije weken openlijk met Red Bull Salzburg.

Zijn manager dreigde in verschillende kranten zelfs met de wet van '78, die sporters de mogelijkheid geeft voortijdig en eenzijdig een contract te verbreken, mits ze een vergoeding betalen aan de opgezegde club. Maar zover komt het dus niet: Trossard tekende vrijdag bij tot 2020. In januari had Trossard al de mogelijkheid om terug te keren naar de Cristal Arena, maar OHL hield toen voet bij stuk waardoor hij in Leuven bleef. Ondanks acht goals en zeven assists kon hij de degradatie niet vermijden.

Het seizoen van Trossard was dus niet onopgemerkt voorbij gegaan. Red Bull Salzburg probeerde het hoofd van de Limburger op hol te doen slaan, ook Anderlecht zou geïnteresseerd geweest zijn. Maar Trossard kiest dus voor de club waar hij nog een contract tot 2018 had. "KRC Genk bevestigt hiermee haar vertrouwen in Trossard, en kijkt uit naar zijn terugkeer in de Cristal Arena", klinkt het duidelijk.

Mis deze events niet

Meer