Sport.be

Algemeen

Cruciale clash in titelstrijd

14.04.2016 | Niels Rouvrois

Belga

Komend weekend staat de derde speeldag in de Play-Offs van de Jupiler Pro League op het programma. Met RSC Anderlecht tegen leider Club Brugge wordt er zondagavond (18u) in het Constant Vanden Stockstadion al een cruciaal duel in de titelstrijd gespeeld.

Als blauw-zwart wint in de hoofdstad wordt de kloof met de recordkampioen immers uitgediept tot zeven punten, terwijl er nadien nog maar 21 punten te verdienen zijn. Bovendien zijn de Bruggelingen in het voordeel omdat ze de reguliere competitie vorige maand als leider afgesloten hebben. Dat geeft als voordeel dat ze bij een gelijke stand paars-wit toch achter zich houden.

Concreet betekent dit dat Anderlecht in dat geval al acht punten zou moeten goedmaken op de West-Vlamingen. Als de Brusselaars de drie punten thuishouden, komen ze tot op één punt en ligt de titelstrijd weer helemaal open. Beide teams zijn na twee speeldagen in de Jupiler Pro League Play-Off I de enige overgebleven ploegen die nog met zes op zes achter hun naam staan. Club kon zo zijn concurrenten achter zich houden, Anderlecht pikte de tweede plaats van landskampioen AA Gent in en onderstreept zo steeds meer zijn titelambities.

Bovendien heeft de Belgische recordkampioen het mentale voordeel, want in de competitie wonnen ze twee keer afgetekend van Club (3-1 thuis en 1-4 in Brugge). De Bruggelingen konden in competitieverband nu al 23 duels niet meer winnen in Brussel. De laatste zege in het Astridpark dateert al van 9 september 1998.

In Play-Off I opent AA Gent vrijdagavond (20u30) de debatten met een thuisduel tegen KV Oostende. De Gentenaars, die vorig weekend een opdoffer van formaat kregen in het Jan Breydelstadion, volgen in de stand op de derde plaats al op zeven punten van de leiders en moesten dus winnen om de kloof alleszins niet groter te laten worden. KV Oostende zit na een toch wel knap seizoen in de hoek waar de klappen vallen en kon nog geen punt sprokkelen in de play-offs.

Zaterdagavond (18u) krijgt Zulte Waregem Racing Genk over de vloer, een interessant duel in de strijd om de ereplaatsen.

Mis deze events niet

Meer