Sport.be

Algemeen

Poulain mist Gent en krijgt extra voorwaardelijke straf

08.04.2016 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Benoit Poulain (Club Brugge) heeft een schorsing van één effectieve en één voorwaardelijke speeldag gekregen van de Geschillencommissie Hoger Beroep.

De verdediger kreeg rood tijdens KV Oostende-Club Brugge na een te hoog geheven voet nabij het hoofd van Fernando Canesin. "De tv-beelden tonen duidelijk aan dat Canesin de bal speelt met het hoofd. Poulain raakt Canesin pas nadien met zijn rechtervoet in het aangezicht, zonder hierbij de bal te spelen. De bal verandert eigenlijk niet van richting, wat het geval zou geweest zijn indien Poulain de bal wel gespeeld zou hebben. Poulain raakt de bal miniem met de knie, omdat Canesin de bal eerst met het hoofd heeft gespeeld. Poulain had niet de bedoeling de bal met de knie te spelen", klinkt het.

Dinsdag kreeg de Fransman nog één speeldag effectieve schorsing van de Geschillencommissie, maar het Bondsparket was niet akkoord met die beslissing. Het tekende beroep aan en eiste een extra speeldag voorwaardelijke schorsing. Dat Bondsparket krijgt nu dus zijn zin met de extra voorwaardelijke speeldag. De ex-speler van KV Kortrijk krijgt teven een boete van 800 euro opgelegd. Poulain mist dit weekend dus de topper tegen AA Gent, maar kan wel aantreden tegen RSC Anderlecht.

Mis deze events niet

Meer