Sport.be

Algemeen

België wint tegen Letland in Fed Cup

03.02.2016 | Laurens Plees

Belga

Ysaline Bonaventure (WTA 160) en Alison Van Uytvanck (WTA 43) hebben vandaag de wedstrijden tegen hun Letse tegenstanders gewonnen in de Fed Cup. Ook het onbelangrijke dubbelspel werd makkelijk gewonnen.

België heeft met 3-0 gewonnen van Letland in poule D van groep I van de Europees-Afrikaanse zone. Alison Van Uytvanck (WTA 43) had de Belgische Fed Cupploeg woensdagmiddag al op een onoverbrugbare 2-0 voorsprong gezet in de ontmoeting met Letland. Van Uytvanck versloeg Jelena Ostapenko (WTA 86) in drie sets met 6-2, 3-6 en 6-1.

Eerder op de dag won Ysaline Bonaventure (WTA 160) ook haar wedstrijd tegen de Letse Diana Marcinkevica (WTA 496) met 6-3 en 6-2. In de namiddag zette Bonaventure met An-Sophie Mestach (WTA 152) de kers op de taart in het dubbelspel door met in twee sets te winnen tegen de tieners Darta-Elizabete Emulina (geen WTA ranking) en Anna Ozerova (geen WTA ranking): 6-0 en 6-1.

De Belgische vrouwenploeg is deze week in het Israëlische Eilat (outdoor) op hardcourt aan de slag in groep I van de Europees-Afrikaanse zone. Het team speelt in groep D nog tegen Bulgarije en Hongarije. De groepswinnaar speelt tegen de winnaar poule B (Groot-Brittannië, Georgië of Zuid-Afrika) om een plaats in de play-offs van Wereldgroep II.

Het team van coach Ann Devries bestaat naast Van Uytvanck, Bonaventure en Mestach nog uit debutante Marie Benoit (WTA 277). Yanina Wickmayer (WTA 55) en Kirsten Flipkens (WTA 70) haakten af.

Mis deze events niet

Meer