Sport.be

Algemeen

Nys: 'Dit is een mooi afscheid van het BK'

10.01.2016 | Erik Duchateau

Belga

Sven Nys was erg tevreden met zijn bronzen medaille op het BK veldrijden in Lille. "Wout Van Aert is de verdiende kampioen. De derde plaats is een mooi resultaat voor mij. Ik ben trots en heb ervan genoten."

"Op het snelle parcours raakte in niet meteen in mijn ritme en bovendien was het moeilijk om op te schuiven", vertelde Nys. "Eens ik op gang kwam, was Van Aert al weg. Ik heb gehoord dat hij nog ten val gekomen is. Als je dat kan verwerken en vervolgens terug wegrijden, dan ben je de verdiende kampioen."

Zelf ging Nys ook een keer onderuit, maar niet zo spectaculair als Van Aert. "Ik ging onderuit toen ik druk zette op Laurens Sweeck voor de tweede plaats. Nadien was de veer gebroken en de concentratie voor de tweede plek weg. Desalniettemin heb ik er van genoten. Ik ben trots op dit mooie resultaat. Dat was echt niet evident in zo'n snelle wedstrijd."

Brons op het BK 2016 dus voor Nys. "Twaalf jaar geleden werd ik in Lille ook derde. Toen stond ik met tegenzin op het podium en wilde ik er zo snel mogelijk vanaf. Nu is dat helemaal anders en heb ik genoten. Dit is een mooi afscheid van het BK."

En eind deze maand volgt het afscheid van het WK... "Het hoogst haalbare voor mij in Heusden-Zolder is het podium. Over hoe de selectie er moet uitzien ga ik mij niet uitspreken, dat is de taak van bonscoach Rudy De Bie. Maar als we allemaal als kopman naar daar denken te gaan, gaan we het deksel op de neus krijgen", waarschuwt Nys.

Mis deze events niet

Meer