Sport.be

Algemeen

Van Aert: 'Pas nu voel ik pijn in elleboog'

10.01.2016 | Erik Duchateau

Belga

Wout Van Aert reageerde heel emotioneel na afloop van het BK in Lille, waar hij goud veroverde. "Natuurlijk. Ik won al 15 keer, maar zo'n titel kan je nergens mee vergelijken", aldus de kersverse kampioen.

"Dit is de mooiste dag van mijn leven", was Van Aerts eerste reactie. "Het heeft ook met een familiale situatie te maken waar ik liever niet te diep op inga, dat is privé. Ik leefde hier zo lang naartoe, dan is het normaal ook dat je zo emotioneel wordt. Ik draag deze titel op aan mijn vader."

Vorig jaar draaide het nog de soep in op het BK in Erpe-Mere en moest Van Aert vrede nemen met brons. Nu loste hij wel de verwachtingen in. "Als anderen vertelden dat ik geen kampioenschapsrenner ben, dan gaf ik hen geen gelijk", zei hij na afloop, "want ik behaalde wel al succes op een WK (in Hoogerheide waar hij zich tot wereldkampioen kroonde bij de beloften in 2014), maar natuurlijk, als ze dat voortdurend herhalen, dan steekt dat toch ergens in je achterhoofd. Met deze titel maak ik komaf met al die verhalen."

Even leek het nog fout te lopen toen Van Aert ten val kwam, maar in tegenstelling tot vorig jaar ging het daarna niet in zijn hoofd spoken en bleef hij hard trappen. "Ik dacht even dat mijn BK voorbij was", zegt hij daarover, "maar ik herpakte me snel, bleef rustig en kon snel weer in mijn ritme komen. Dat is het verschil tussen het BK van 2015 en dat van 2016."

"Tijdens de wedstrijd zelf had ik geen last van pijn, maar nu voel ik mijn elleboog toch een beetje, al denk ik niet dat er iets ernstig aan de hand is."

Mis deze events niet

Meer