Sport.be

Algemeen

Merlier: 'Wout trok sprint aan'

29.12.2015 | Niels Rouvrois

Belga

Achter Tom Meeusen sprintten ploegmaats Tim Merlier en Wout van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) naar de tweede en derde plaats. "Ons plannetje heeft gewerkt", klonk het in koor.

"Wout kwam me voorbij in de laatste ronde en zei dat hij de sprint zou aantrekken voor mij", blaast Merlier. "Ik was even zijn wiel kwijt, maar uiteindelijk heeft het toch goed uitgedraaid. We konden zelfs beiden ons wiel nog voor dat van Laurens (Sweeck, red.) gooien. Het is plezant om twee en drie te worden. Dit is mijn tweede podium in een klassementscross. Of ik een WK-selectie verdien? Ik denk nog niet aan het WK, maar ik hoop er natuurlijk bij te zijn. Ik denk dat ik een ideale knecht kan zijn."

Een mening die Van Aert deelt. "Als ik de bondscoach mijn mening vraagt, zal ik Tim zeker aanbevelen", aldus Van Aert, die in de openingsfase heel wat recht moest trekken. "De eerste ronde kwam ik ten val doordat iemand voor mij viel. Gevolg: stukken aan de fiets. Daarna sprong ik nog een wiel stuk. Vervolgens moest ik ook nog een gaatje dichten op Mathieu. Het was dus een pittige eerste koershelft voor mij. Tom is voor hem op het perfecte moment gegaan. De laatste ronden was het duidelijk dat we achter Tom om de tweede plaats streden. Ons plannetje om tweede en derde te worden heeft mooi gewerkt."

Mis deze events niet

Meer