Sport.be

Algemeen

Meeusen: 'Klassementscross is binnen'

29.12.2015 | Niels Rouvrois

Belga

Een dolblije Tom Meeusen heeft met de Azencross (bpost bank trofee) zijn eerste klassementscross van het seizoen beet. "Ik ben heel blij dat ik opnieuw dit niveau haal", klonk het na afloop.

"2015 is voor mij een heel moeilijk jaar geweest", doet Meeusen zijn verhaal. "Het voelt goed om het zo af te sluiten. Ik merk ook dat de concurrentie het mij gunt. Ik heb veel handjes geschud na de finish. Ik ben gewoon heel blij dat ik dit niveau weer haal. Vandaag heb ik op techniek het verschil gemaakt en ik heb het juiste moment gekozen om aan te vallen. Eindelijk heb ik mijn klassementscross te pakken."

Meeusen liet de voorbije wedstrijden zien dat hij dicht tegen zijn beste niveau zit. "De voorbije crossen kwam ik nog net iets te kort. Maar ik heb mijn grenzen verlegd en daar pluk ik nu de vruchten van. Het niveau is zo groot en alles ligt dicht bij elkaar. Ik wist voor de start dat ik ver zou geraken als ik 15 seconden voorsprong kon nemen. De technische stukken zijn in mijn voordeel. Ik hoopte om eind december goed te zijn en met mentale rust richting kampioenschappen te trekken. Deze zege neemt in ieder geval wat druk weg."

Mis deze events niet

Meer