Sport.be

Algemeen

Meeusen meesterlijk in Loenhout

29.12.2015 | Tom Van Aken

Belga

Tom Meeusen heeft de Azencross in Loenhout (bpost bank trofee) gewonnen. Hij glipte snel weg in de wedstrijd en hield stand.

Supersnelle omloop in Loenhout en dus gingen ze na de eerste ronde met een grote groep de aankomststrook in. Tijd voor Mathieu van der Poel om de tegenstand eens te testen. In eerste instantie kon enkel Julien Taramarcaz aanhaken bij de wereldkampioen.

De twee maakten meteen een kloofje wat Wout van Aert tot een tegenactie inspireerde. Ook Sven Nys ging in de tegenaanval. Toen de tenoren vooraan samen kwamen, groeide de kopgroep in een mum van tijd uit tot meer dan tien renners.

Tom Meeusen was de volgende die het probeerde. Hij reed een mooie voorsprong bij elkaar. Michael Vanthourenhout probeerde bij de achtervolgers de kloof niet te laten groeien. Hij kreeg even later hulp van Lars van der Haar en Gianni Vermeersch.

Maar Meeusen boog niet. Hij ging de laatste ronde in met een voorsprong van 32 seconden op de eerste achtervolgers. Ruim voldoende om in het slot te kunnen genieten van zijn zege.

In een spannende spurt voor de tweede plaats haalde Tim Merlier het uiteindelijk voor Van Aert en Laurens Sweeck.

In de stand van de bpost bank trofee veldrijden blijft Van Aert autoritair aan de leiding. De zevende en voorlaatste manche van het seizoen in de bpost bank trofee wordt op nieuwjaarsdag in Baal gereden. De laatste manche staat op 2 februari in Sint-Niklaas op het programma.

Mis deze events niet

Meer