Sport.be

Algemeen

De Bruyne lanceert KDB Cup Trofee

15.12.2015 | Tom Van Aken

Belga

Kevin De Bruyne steunt een internationaal voetbaltoernooi voor U15, georganiseerd door KVE Drongen, de ploeg waar voor hem alles begon. Op 21 en 22 mei 2016 zullen in Drongen twaalf binnen- en buitenlandse ploegen strijden om de KDB Cup Trofee.

"Kinderen heben mij altijd nauw aan het hart gelegen, zeker nu ik zelf vader ga worden", zegt De Bruyne in een videoboodschap. "Het is een eer om vanaf nu een jeugdtoernooi te hebben met mijn naam."

De idee voor een internationaal toernooi ontstond een dik jaar geleden, toen 275 leden van KVE Drongen (eerste provinciale) een Europa League-wedstrijd bijwoonden tussen Lille OSC en VFL Wolfsburg. "De samenhorigheid die we toen zagen, vroeg om meer", zegt organisator Paul Naudts.

In het Complex Keiskant (Drongen) zullen in het weekend van 21 en 22 mei 2016 twaalf eliteploegen U15 uit acht verschillende landen aan de KDB Cup deelnemen: Austria Wenen, AZ Alkmaar, Bayer 04 Leverkusen, Benfica Lissabon, Club Brugge KV, Everton FC, FC Barcelona, FC Basel, KAA Gent, KRC Genk, Tottenham Hotspur FV, VFL Wolfsburg. Het is de eerste keer dat een dergelijk internationaal voetbalevent in Gent wordt georganiseerd, het stadsbestuur verleent zijn medewerking.

Kevin De Bruyne begon zijn voetbalcarrière als zesjarige bij KVV Drongen, het huidige KVE Drongen, en verhuisde twee jaar later naar KAA Gent, waarna in België nog KRC Genk volgde. Daarna speelde hij onder meer bij Chelsea FC, Werder Bremen, VFL Wolfsburg en Manchester City, waar hij eind augustus een contract tekende en de duurste Rode Duivel ooit werd.

Mis deze events niet

Meer