Sport.be

Algemeen

Van Aert: 'Gewerkt aan mijn techniek' (VIDEO)

26.09.2015 | Niels Rouvrois

Belga

"Ik heb geduldig afgewacht en op het juiste moment mijn versnelling geplaatst", vertelde een gelukkige Wout Van Aert na zijn zege in de Soudal GP Neerpelt. De renner van Vastgoedservice-Golden Palace soleerde naar de zege.

Voor Van Aert is het al zijn tweede zege na de wereldbekermanche in Las Vegas vorige week. "Dat ik net die twee wedstrijden win, stemt mij tevreden", klinkt het. "Het zijn wedstrijden waar ik vorig jaar misschien te kort kwam, maar ik heb hard aan mijn techniek gewerkt en ik durf ook weer over de balken springen."

Niet alleen technisch maar ook fysisch maakt Van Aert indruk aan het begin van het seizoen. "Ook op kracht heb ik veel getraind. Het is makkelijker om op een modderig parcours weg te rijden op kracht dan op zo'n snelle omloop als Neerpelt. Mentaal is dit dan ook een belangrijke overwinning."

Hoewel Van Aert naar de zege soleerde, was zijn start niet geweldig. "Ik schoot uit mijn klikpedaal en dook ongeveer als tiende het veld in. Mede dankzij mijn ploegmaat Rob Peeters kon ik opschuiven. Ik ging vervolgens achter Laurens (Sweeck, red.) aan, dichtte de kloof en koos het juiste moment om mijn versnelling te plaatsen. Toen ik een paar meter had, heb ik niet meer getwijfeld."

Mis deze events niet

Meer