Sport.be

Algemeen

Mogelijk tweede Wereldbeker in Verenigde Staten

21.09.2015 | Gert-Jan Weyters

Belga

De eerste Wereldbeker veldrijden op Amerikaanse bodem, vorige week woensdag in Las Vegas, blijkt een succes. Maar liefst 13.500 aanwezigen volgden de wedstrijd waar Wout Van Aert op het eind mocht juichen. Mogelijk komt er ook een tweede Wereldbeker in de Verenigde Staten.

Voor het eerst in het veldrijden vond een Wereldbeker plaats in Amerika. Normaal zou drie dagen later ook één georganiseerd worden in Montréal in Canada, maar problemen bij de organisatie gooiden roet in het eten en de veldrit werd afgelast. Dat was een tegenvaller voor de UCI, die het veldrijden wil internationaliseren, en ook voor de ploegen die liever een vervolg breiden aan de dure campagne over de plas.

Een opsteker is wel dat de eerste Wereldbeker een succes was, zowel organisatorisch, als bij het publiek. Zo'n succes zelfs dat er misschien wel een uitbreiding komt en volgend jaar mogelijk een tweede Wereldbeker op Amerikaanse bodem georganiseerd wordt. Een en ander moet wel nog eerstdaags geëvalueerd worden binnen de UCI. Als de UCI het licht op groen zet en er een positieve evaluatie komt van de Wereldbeker in Amerika, komt er volgend seizoen ook een tweede Wereldbeker.

Naar verluidt zouden drie of vier steden interessen hebben in de organisatie. Al kan het dus ook dat de Wereldbeker op Amerikaanse bodem verdwijnt: ofwel geen, ofwel meteen twee, zo lijkt het toch uit te draaien vernam Belga uit goede bron.

Mis deze events niet

Meer