Sport.be

Algemeen

Crelan AA Drink Team wil er nog één seizoen een lap op geven

09.09.2015 | Gert-Jan Weyters

Belga

Op een boogscheut van hun vaste trainingsparcours in Lichtaart stonden Sven Nys en Sven Vanthourenhout de pers te woord op de vooravond van het laatste seizoen van het Crelan AA Drink Team. Het wordt geen afscheidstournee, maar een seizoen vol ambitie!

Luc Versele, voorzitter van Crelan, gaf het startschot van de voorstelling. Samen met beide Svennen heeft hij heel wat waters doorzwommen. "Wat een parcours hebben we samen afgelegd. Sinds 2008 is Crelan de trouwe partner van Sven Nys. De talrijke overwinningen en titels van Sven hebben uiteraard een positieve invloed op onze naambekendheid."

"Maar er is meer: Sven is de ideale ambassadeur voor Crelan. Zijn professionalisme, zijn gedrevenheid, zijn oprechtheid en zijn gebleven eenvoud - ondanks zijn indrukwekkend palmares - zijn waarden die overeenstemmen met onze no-nonsense stijl van bankieren, waarden die passen bij onze coöperatieve bank. En we laten ook onze klanten en agenten meegenieten van het laatste seizoen: zij worden verwelkomd in onze hospitalitytent waar ze Sven kunnen ontmoeten. Zoals altijd hebben de beide Svennen zich opnieuw optimaal voorbereid op dit seizoen. Sven Nys heeft het al laten verstaan, de jongeren zijn nog niet van hem af. Nog een laatste seizoen wil hij alles geven. Op onze steun kan hij alvast rekenen. Als échte supporters zullen we hem opnieuw naar het podium schreeuwen."

Sven Nys zelf kijkt uit naar het nieuwe seizoen. "Ik heb er alles aan gedaan om nog één keer te vlammen. Ik heb een hele goeie zomer achter de rug. In tegenstelling tot de concurrentie heb ik wat minder wedstrijden in de benen, maar dat is een bewuste keuze geweest. Het is belangrijk om met wat reserves aan mijn laatste seizoen te beginnen. De conditie is overigens prima in orde. Ik heb deze zomer zelfs mijn eerste etappewedstrijd (de Ronde van Vlaams-Brabant) ooit gewonnen. Verder ben ik er ook wel fier op dat ik mijn laatste mountainbikewedstrijd ooit hebben kunnen winnen. Afsluiten met de Belgische titel is een leuk gevoel en bovendien een enorme mentale boost in aanloop naar het veld. Ik ben klaar om de jonge leeuwen en de gevestigde waarden het vuur aan de schenen te leggen. Mijn carrière is al meer dan geslaagd, alles wat nog volgt wordt een zeer leuke extra. Al ben ik zeker van dat als ik nog een wedstrijd kan winnen, ik er meer dan ooit van ga genieten."

Ook collega Sven Vanthourenhout heeft er een uitstekende zomer opzitten. "Ik durf zelf zeggen dat het één van mijn beste zomers ooit is. Alle voortekenen zijn goed. Ik hoop de positieve lijn van het einde van vorig seizoen door te trekken. Zelf ben ik er nog niet uit of het mijn laatste seizoen is. De komende maanden zijn op dit moment belangrijker dan die beslissing."

CRELAN AA DRINK TEAM IN HET NIEUW

Sven en Sven zullen er tijdens het laatste seizoen van het Crelan AA Drink Team piekfijn uitzien. Speciaal voor dit seizoen werd een fonkelnieuwe outfit ontworpen. "Het mocht mooi en strak zijn. Dat is goed gelukt met de overwegend zwarte trui. En de kleuren van de 2 hoofdsponsors zijn er mooi in verweven en komen er ook goed tot zijn recht", aldus de twee renners van het team.

Sven Nys maakte van de gelegenheid gebruik om de sponsors nog eens nadrukkelijk te bedanken. "Ik heb altijd een zeer goede band gehad met de sponsors en dit is een goede gelegenheid om hen nog eens heel hard te bedanken. In de eerste plaats Luc Versele en Crelan voor hun jarenlange steun. Ook AA Drink voor hun belangrijke bijdrage tot dit Crelan AA Drink team. Verder ook Trek, Elco, Vermarc en de vele materiaalpartners."

Mis deze events niet

Meer