Sport.be

Algemeen

Sweeck: 'Ik wil af en toe een podiumplaats'

04.09.2015 | Gert-Jan Weyters

Belga

Laurens Sweeck (21) is toe aan zijn eerste seizoen bij de profs. De veldrijder wordt de kopman van ERA-Murprotec en wil de toppers af en toe het vuur aan de schenen leggen. "Vorig jaar heb ik bij de beloften gepresteerd op een hoog niveau. Ik wil die progressie voortzetten bij de profs."

Sweeck kroonde zich vorig jaar tot Belgisch kampioen bij de beloften en veroverde de zilveren beloftenmedaille op het WK in Tabor. Vorig seizoen domineerde hij samen met Michael Vanthourenhout in de beloftencategorie. Hij nam ook deel aan enkele profwedstrijden en werd onder meer tweede in de cross in Maldegem, aan het Zilvermeer en in Antwerpen.

Zijn seizoen werd verstoord door de affaire rond dokter Mertens, maar de renner werd vrijgesproken en kan nu bevrijd starten aan zijn eerste seizoen bij de profs. "Ik ben blij dat dit achter mij ligt. Ik wist altijd dat ik onschuldig was en het is jammer dat dit zo lang heeft aangesleept, maar nu is het voorbij. Toen ik het nieuws vernam begin augustus, was dat een pak van mijn hart. Ik was al goed op dreef de voorbije zomer, maar die vrijspraak gaf nog dat tikkeltje extra. Zo won ik meteen erna de slotetappe met aankomst op de Citadel in de Ronde van Namen. Ik voel me goed en kijk uit naar de start van het crossseizoen."

Sweeck is van dezelfde generatie als Wout Van Aert en Mathieu van der Poel en hij tempert de verwachtingen. "Ik heb hen in het verleden af en toe al eens geklopt, maar dan moet echt alles meezitten. Ik hoop het hen dit seizoen af en toe eens moeilijk te maken. Dan moet ik een superdag hebben en geen pech kennen. Ik hoop dat ik nog iets sterker ben geworden in vergelijking met vorig jaar. Mijn seizoen bij de beloften was super, ik reed constant op een hoog niveau en ik wil die progressie voortzetten. Ik wil af en toe een podiumplaats en misschien eens juichen om de zege, maar ik besef dat het niet gemakkelijk zal zijn. Sven Nys zal wellicht een beter seizoen kennen dan vorig jaar en ook Tom Meeusen zal er staan. Er zijn veel jongens die kunnen winnen bij de profs."

Era Real Estate en Murpotec stappen in het veldrijden

Na het afhaken van Kwadro en het vertrek van sponsor Corendon naar BKCP, de ploeg van Mathieu van der Poel, moesten Philip en Christophe Roodhooft op zoek naar nieuwe sponsors voor hun satellietteam. Met vastgoedmakelaar ERA Real Estate en Murprotec werden er twee nieuwe sponsors aangetrokken voor het team van coach Marc Herremans en Laurens Sweeck.

Mis deze events niet

Meer