Sport.be

Algemeen

Aaron Leya Iseka langer bij Anderlecht

07.03.2015 | Erik Duchateau

Belga

Aaron Leya Iseka heeft een nieuw contract voor vijf seizoenen bij Anderlecht getekend. De 17-jarige spits, broer van Marseille-aanvaller Michy Batshuayi, is een jeugdproduct van Anderlecht en debuteerde dit seizoen in het eerste elftal.

"Ik ben hier opgegroeid en ik heb de voorbije jaren ervaren wat de club voor jonge voetballers doet", reageerde Iseka op de website van paars-wit. "Ik kan in deze fase van mijn loopbaan niet beter wensen. Hier kan ik van het grote werk proeven en rustig naar de top groeien. Anderlecht is de grootste club van het land die, boven alles, echt kansen biedt aan jongeren. Ik zal er alles aan doen om het vertrouwen niet te beschamen."

"Ik ben erg blij dat hij zijn lot aan Anderlecht verbonden heeft", verklaarde trainer Besnik Hasi. "Aaron heeft veel talent en, hoewel hij al grote stappen gezet heeft, heeft hij nog een grote progressiemarge. Op termijn zal hij de aanval van RSCA kunnen dragen, als hij dezelfde inzet blijft tonen. Ik heb alle vertrouwen in Aaron."

Ook algemeen directeur Herman Van Holsbeeck is opgetogen. "Ik wens de ouders en de vertrouwelingen van Aaron te danken in het vertrouwen die ze in de club stellen. Ondanks de aanlokkelijke voorstellen van verschillende clubs, hebben ze voor Anderlecht gekozen. Hier krijgt hij speelkansen en alle gelegenheid om de absolute top te halen."

Mis deze events niet

Meer