Sport.be

Algemeen

Goffin mag meteen inpakken in Rotterdam

10.02.2015 | Niels Rouvrois

Belga

David Goffin (ATP 20) moet al na een ronde inpakken op het ATP-toernooi van Rotterdam (1.478.850). Hij ging op het Nederlandse hardcourt in drie sets onderuit tegen de Luxemburger Gilles Müller (ATP 37).

Het werd na ruim 2 uur tennis 7-6 (7/5), 6-7 (6/8) en 6-3. "Müller heeft de hele wedstrijd sterk geserveerd. Het is nog niet vaak gebeurd dat ik zo weinig kansen had op de opslag van mijn tegenstander", vertelde Goffin, die ondanks het verlies niet helemaal ontevreden was over zijn prestatie. "Mijn opslag draaide redelijk en ik raakte de bal ook goed, maar een stomme fout in het begin van de derde set kost me de overwinning. Tegen iemand die zo sterk staat te serveren en zoveel vertrouwen heeft, heb je geen ruimte om fouten te maken."

Thierry Van Cleemput, coach van Goffin, wilde de nederlaag evenmin dramatiseren. "Na de Australische tournee, waar David zeker niet zijn beste spel heeft getoond, hebben we hard gewerkt. Maar het zal nog even duren voor dit zijn vruchten afwerpt. Ik ben tevreden over de vechtlust die hij vandaag heeft getoond. Zeker toen hij in de tiebreak van de tweede set knokte om situatie om te keren. In de derde set lag David wat in de knoop met zijn tweede service. Je weet dat, eens Müller kan breken, het moeilijk wordt om dit nog recht te zetten. Zeker omdat Müller op dit moment vol vertrouwen op de baan staat."

De volgende opdracht voor Goffin wordt het toernooi van Marseille van volgende week.

Mis deze events niet

Meer