Sport.be

Algemeen

Nys: 'Misschien nu beter al rust nemen'

01.02.2015 | Tom Van Aken

Belga

Sven Nys had zich zijn WK wellicht anders voorgesteld. Hij hoopte op een podiumplaats, maar besefte al in de eerste halve ronde dat hij niet over de goede vorm beschikte.

"Het is het verhaal dat nu al ruim twee maanden duurt", aldus Nys na afloop. "Ik had niet voldoende power, niet dat goede gevoel in de benen. Ik heb wel geprobeerd en mijn best gedaan, maar meer zat er niet in. Vooraf hoop je op een heel goede dag, maar die had ik helaas niet."

Nys zit intussen al met zijn hoofd bij volgend jaar, zijn laatste seizoen in de cross. "Ik geloof nog altijd in mezelf, ik heb die twee jonkies dit jaar, in het begin van het seizoen, al kunnen kloppen, dus waarom zou ik dat volgend jaar niet kunnen? Ik ben nu gewoon moe en ik geef toe: de laatste twee à drie ronden spookte het wel door mijn hoofd of het niet verstandig zou zijn om nu al een einde te stellen aan dit seizoen en een langere periode rust te nemen."

"Nu goed, de komende dagen zal ik dat eens bespreken met mijn trainer Paul Van Den Bosch. Ik ga nu niet overhaast die beslissing nemen."

Mis deze events niet

Meer