Sport.be

Algemeen

Van Aert rijdt het WK bij de grote jongens

16.01.2015 | Bart Peeters

Belga

Wout Van Aert heeft bekendgemaakt dat hij zal deelnemen aan het WK veldrijden bij de profs. Op de fietsbeurs Vélofollies in Kortrijk zullen de renner en zijn team de beslissing uitleggen.

Voor de start van het seizoen werd gesteld dat Van Aert, huidig wereldkampioen bij de beloften, zijn titel zou verdedigen in zijn leeftijdscategorie. Door zijn goede resultaten van de voorbije maanden bij de eliterenners, hij won maar liefst negen keer bij de profs, werd de voorbije weken meermaals geopperd dat de 20-jarige renner uit Lille beter zou deelnemen aan het WK voor profs.

Op het BK afgelopen zondag in Erpe-Mere was hij topfavoriet, maar moest hij vrede nemen met een derde plaats. Meteen daarna was hij er nog niet uit in welke categorie hij zou rijden op het WK. Die beslissing werd dinsdag in overleg met de ploeg, zijn trainer en hemzelf genomen.

De beslissing werd diezelfde dag ook medegedeeld aan bondscoach Rudy De Bie, maar pas vrijdag op Vélofollies, waar zijn ploeg wordt voorgesteld aan het grote publiek, wordt de beslissing ook straks naar de buitenwereld toegelicht.

Van Aert is er dus uit en zal bij de profs aantreden in Tsjechië op 1 februari. Meteen heeft dat ook tot gevolg dat hij niet meer mag koersen bij de beloften, ook niet in andere wedstrijden dan het WK.

Maandag al maakte generatiegenoot Mathieu van der Poel (19) bekend dat hij het WK bij de profs zal rijden. De Nederlander vindt dat hij bij de "profs thuishoort."

Mis deze events niet

Meer