Sport.be

Algemeen

Troosteloos laatste

14.12.2014 | Kersten Steurbaut

Belga

De Red Lions sluiten de Champions Trophy in India af op een teleurstellende achtste en laatste plaats. In hun laatste wedstrijd van het tornooi werd met 3-2 verloren van een efficiënt Engeland.

Na de nederlaag na shoot-outs van zaterdag tegen Nederland (FIH 2) moesten de Belgen om plaats zeven strijden tegen Engeland. Florent Van Aubel schoot de Red Lions na tien minuten op voorsprong, maar vier minuten later hing David Condon de bordjes in evenwicht. Diezelfde Condon zorgde nog eens vijf minuten later voor de 2-1 en op slag van rust maakte Chris Griffiths er zelfs 3-1 van.

Na de pauze moesten de Belgen komen en in minuut 39 zorgde Van Aubel met zijn tweede van de dag, een erg knap doelpunt, voor de aansluitingstreffer. Daar bleef het echter bij, Engeland won met 3-2.

De selectie van bondscoach Jeroen Delmee wordt dus achtste en laatste op deze Champions Trophy. Het was dit tornooi nochtans goed begonnen, met een zege tegen Pakistan (2-1) en gelijke spelen tegen wereldkampioen Australië (4-4) en (nogmaals) Engeland (1-1). In de kwartfinales bleek gastland India echter te sterk (4-2) en zaterdag werd nipt verloren van Nederland (4-2 na shoot outs). 

Later op de dag strijden Nederland en Argentinië (FIH 7) nog om plaats vijf, is er de kleine finale tussen Australië (FIH 1) en India (FIH 9) en kampen Duitsland (FIH 3) en Pakistan (FIH 11) om de tornooititel. Twee jaar geleden ging de eindzege in de Champions Trophy naar Australië, België werd toen vijfde.

Mis deze events niet

Meer