Sport.be

Algemeen

Red Lions verliezen nu ook van Nederland

13.12.2014 | Kersten Steurbaut

Belga

De Red Lions hebben zaterdag in het Indische Bhubaneswar hun eerste klassementswedstrijd om plaatsen vijf tot en met acht verloren. De Red Lions gingen na shoot-outs onderuit tegen Nederland en strijden zondag om plaats zeven.

In de Derby der Lage Landen was het Nederland dat bij de rust met 0-2 leidde. Jeroen Hertzberger (11.) opende de score, op slag van rust verdubbelde Sander Baart (30.) met een knap lobje de score.

Na de pauze creërden de Belgen een pak kansen, maar de Nederlandse goalie Pirmin Blaak bleek lange tijd onklopbaar. Uiteindelijk vond Tom Boon in de 49e minuut dan toch de weg naar de netten en het leek lange tijd 1-2 te gaan blijven, tot de Lions in de slotseconden nog een strafcorner konden benutten. Het was kapitein John-John Dohmen die een inzet van Tanguy Cosyns over de lijn tikte en zo shoot-outs uit de brand sleepte. Daarin bleven de Nederlanders foutloos en misten Cosyns en Florent Van Aubel.

Zondag strijden de Belgische hockeymannen tegen Engeland of Argentinië om de zevende plaats. In 2012 eindigde België in Melbourne op de vijfde plaats in de vorige editie van de Champions Trophy. Australië pakte voor eigen publiek de eindwinst.

Mis deze events niet

Meer