Sport.be

Algemeen

India knikkert Red Lions uit Champions Trophy

11.12.2014 | Niels Rouvrois

Belga

De Red Lions hebben zich niet kunnen plaatsen voor de halve finale van de Champions Trophy. Gastland India kon - mede dankzij de steun van het publiek - een 2-0 achterstand ombuigen tot een 2-4 zege.

De Red Lions, die in groep A op de tweede plaats geëindigd waren, wilden hun prestatie van op het voorbije WK tegen India herhalen. Toen gingen de Indiërs met 3-2 onderuit tegen onze landgenoten. In de 12e minuut bracht Felix Denayer de Belgen op voorsprong na een strafcorner. Twee minuten later zorgde Sébastien Dockier via een deviatie voor de 2-0.

India reageerde echter meteen op strafcorner via Rupinder Singh: 2-1. En nog voor de rust realiseerde Uthappa Sannuvanda de gelijkmaker. Na de pauze beslechtten Akashdeep Singh en Dharamvir Singh (via een counter na een gemiste strafcorner voor de Belgen) de partij. België mist zo een halve finale tegen Pakistan (FIH 11), dat verrassend Nederland (FIH 2) met 4-2 versloeg.

Dat Nederland is zaterdag nu de eerste opponent van de Belgen in een klassementswedstrijd om plaatsen vijf tot acht. Olympisch- en Europees kampioen Duitsland (FIH 3) was in een andere kwartfinale met 2-0 te sterk voor Engeland (FIH 5). Wereldkampioen en titelverdediger Australië (FIH 1) won met 4-2 van Argentinië (FIH 7).

In 2012 eindigde België in Melbourne op de vijfde plaats in de vorige editie van de Champions Trophy. In de wedstrijden om de vijfde stek versloegen ze vervolgens Engeland en Duitsland. Australië won voor eigen publiek de Champions Trophy 2012 door Nederland in de finale na verlengingen met 2-1 te verslaan.

Mis deze events niet

Meer