Sport.be

Algemeen

Federer en Murray winnen in groep B

11.11.2014 | Ward Bollen

Belga

De Zwitser Roger Federer (ATP 2) heeft dinsdag op de ATP World Tour Finals in Londen ook zijn tweede wedstrijd in groep B gewonnen. Hij versloeg de Japanner Kei Nishikori (ATP 5) met 6-3 en 6-2, na 1 uur en 10 minuten. Ook Andy Murray won later op de avond.

Op het officieuze WK met de acht beste tennissers van het jaar was Federer zondag al met 6-1 en 7-6 (7/0) te sterk voor de Canadees Milos Raonic (ATP 8). Nishikori heeft nu één zege en één nederlaag achter zijn naam. Zondag won hij met tweemaal 6-4 van de lokale held Andy Murray (ATP 6). 

Andy Murray (ATP 6) won in dezelfde groep met 6-3 en 7-5 gewonnen van de Canadees Milos Raonic (ATP 8). Daarmee heeft Murray zijn revanche beet voor zijn nederlaag van zondag tegen de Japanner Kei Nishikori (ATP 5).

Op het officieuze WK met de acht beste tennissers van het jaar. In de Londense O2 Arena staan woensdag eerst de Tsjech Tomas Berdych (ATP 7) en de Kroaat Marin Cilic (ATP 9) in groep A tegenover elkaar. Daarna is het duel tussen de Servische titelverdediger Novak Djokovic (ATP 1) en de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 4) geprogrammeerd. Die laatste twee wonnen beiden hun eerste wedstrijd met sprekend gemak.

De eerste twee van elke groep (A en B) stoten door naar de halve finales.

Groep B - Uitslagen
Andy Murray (GBr/5) - Milos Raonic (Can/7) 6-3, 7-5
Roger Federer (Zwi/2) - Kei Nishikori (Jap/4) 6-3, 6-2

Mis deze events niet

Meer