Sport.be

Algemeen

Cant haalt derde goud naar België

08.11.2014 | Gert-Jan Weyters

Belga

Sanne Cant is de nieuwe Europees kampioene in het veldrijden bij de vrouwen elite. Ze haalde het in het Duitse Lorsch voor de Tsjechische Pavla Havlikova (zilver) en de Britse Nikki Harris (brons).

Twintig dames kwamen aan de start in Lorsch. Het was onze landgenote Ellen Van Loy die als eerste het veld indook. Vrij snel vormde zich een kopgroepje van zeven rensters onder wie Sanne Cant en Van Loy. Voorts bestond de kopgroep uit Chainel, Pavla Havlikova, Sanne Van Paassen, Sophie De Boer en Helen Wyman. Gaandeweg sloten nog vier andere rensters aan, onder hen ook Jolien Verschueren.

Het pak bleef lange tijd bij elkaar in Lorsch. Iets over halfweg koers versnelde Cant en spatte de kopgroep uiteen. Te vroeg nog voor Cant om alleen te gaan en ze kreeg het gezelschap van Wyman, Harris, Van Paasen, Havlikova, Van Loy en Verschueren. In tussentijd kwam Sophie de Boer ten val en werd ze uitgeschakeld voor de medailles.

Bij het ingaan van de laatste ronde telden we nog vier rensters vooraan: Cant, Wyman, Harris en Havlikova. Net achter hen streed het duo Van Loy/Van Paassen om de ereplaatsen. Het was uiteindelijk Cant die vooraan het laken naar zich toe trok en en wegreed bij haar medevluchters. Voor de renster van Enerthem-BKCP is het haar eerste Europese medaille. Ook Ellen Van Loy en Jolien Verschueren reden een sterke wedstrijd. Van Loy eindigde net zoals vorig jaar op een vijfde plaats, Verschueren zesde.

Mis deze events niet

Meer