Sport.be

Algemeen

Ferrer stopt Goffin

29.10.2014 | Jesse Broekx

Belga

David Ferrer heeft David Goffin uitgeschakeld op het ATP-tornooi van Parijs. Hij had daar wel drie sets voor nodig. Het werd 6-3, 2-6 en 6-3 voor de Spanjaard.

Het was de eerste keer dat Goffin tegenover de Spanjaard stond. Nadat de Luikenaar vorige week Raonic versloeg stond hij opnieuw tegen speler uit de top tien. Ferrer bleek echter andere koek en ging al snel door de opslag van de Belg. Het bleef bij die break, maar na iets meer dan een halfuur stond wel de 6-3 op het bord.

Goffin knokte echter terug en haalde zijn beste tennis boven in de tweede set. Dat leverde twee breaks op en een 6-2 setwinst. Een derde set moest beslissing brengen. Daarin ging Goffin echter niet door op zijn elan en Ferrer pakte meteen een break. De Spanjaard kon die echter niet bevestigen. Toch had hij de wedstrijd in handen. Bij een 3-3 stand ging Ferrer dan ook door de service van Goffin.

De veer was gebroken bij Goffin. Na 1u47 mocht Ferrer de handen in de lucht steken. Goffin kan zo geen tweede keer op korte tijd stunten tegen een speler uit de top tien. Voor Goffin, die al maanden in topvorm verkeert, was het pas de vierde nederlaag in 48 wedstrijden.

Mis deze events niet

Meer