Sport.be

Algemeen

Serena wint Masters voor de vijfde keer

26.10.2014 | Ward Bollen

Belga

De Amerikaanse titelverdedigster Serena Williams heeft zondag in Singapore voor de vijfde keer in haar carrière de WTA Finals op haar naam geschreven.

De nummer een van de wereld in het vrouwentennis maakte in de finale in Singapore (hard/6,5 miljoen dollar) in twee sets brandhout van de Roemeense Simona Halep (WTA 4): 6-3 en 6-0 na 1 uur en 10 minuten. Halep kon enkel in het begin van de eerste set aanklampen. Nadien kwam de Amerikaanse onder stoom en gunde ze de Roemeense zelfs geen game meer.

De 23-jarige Halep en de tien jaar oudere Williams speelden woensdag ook al tegen elkaar in de groepsfase. Toen haalde de Roemeense, die wordt gecoacht door Wim Fissette, het afgetekend met 6-0 en 6-2. Halep bezorgde Williams zelfs een finaleplaats door Ivanovic een set af te snoepen in de laatste poulewedstrijd.

Voor Serena Williams was het de vijfde eindzege op de WTA Finals, ook wel de Masters of het officieuze WK genoemd. Eerder lukte haar dat in 2001, 2009, 2012 en 2013. Dit jaar was het dus haar derde zege op rij. De Amerikaanse is ook al zeker dat ze het tennisjaar voor de vierde keer in haar carrière als nummer 1 op de wereldranglijst afsluit. Dat gebeurde eveneens in 2002, 2009 en 2013. 

In het dubbelspel was de zege voor Cara Black uit Zimbabwe en Sania Mirza uit India. In de finale waren ze in twee sets (6-1 en 6-0) te sterk voor de titelverdedigsters Hsieh Su-Wei uit Taiwan en de Chinese Peng Shuai.

WTA Masters - Finales
Enkel - Finale:
Serena Williams (VSt/1) - Simona Halep (Roe/4) 6-3, 6-0
Dubbel - Finale:
Cara Black (Zim)/Sania Mirza (Ind) - Hsieh Su-Wei (Tai)/Peng Shuai (Chn) 6-1, 6-0

Mis deze events niet

Meer