Sport.be

Algemeen

Over en uit voor Bouchard

23.10.2014 | Niels Rouvrois

Belga

Titelverdedigster Serena Williams (WTA 1) heeft donderdag op de WTA Finals in Singapore haar derde wedstrijd in de rode groep met sprekend gemak gewonnen. De Amerikaanse topfavoriete versloeg de Canadese Eugenie Bouchard (WTA 5) met tweemaal 6-1.

Daarmee nam Williams revanche voor haar verrassende nederlaag van woensdag tegen de Roemeense Simona Halep (WTA 4). Het werd toen 6-0 en 6-2. Maandag won de Amerikaanse wel van de Servische Ana Ivanovic (WTA 7). Halep, die gecoacht wordt door Wim Fissette, is nu zeker van een plaats in de halve finales. Bouchard keert met drie nederlagen huiswaarts. Of Williams naar de halve finales doorstoot, hangt af van het vrijdag geprogrammeerde duel tussen de ongeslagen Halep en Ivanovic.

In de witte groep verloor Maria Sharapova (WTA 2) eerder op de dag haar tweede wedstrijd met 6-3 en 6-2 van de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 3). De Russin moest dinsdag al haar meerdere erkennen in de Deense Caroline Wozniacki (WTA 8). Wozniacki won donderdag met 7-5 en 6-3 van de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA 6). De beslissing over wie in de witte poule naar de halve finales mag, valt vrijdag. Wozniacki staat aan de leiding met twee zeges. Radwanska en Kvitova tellen elk één overwinning.

Aan de WTA Finals, ook wel de Masters of het officieuze WK genoemd, nemen de acht beste speelsters van het jaar deel. De top twee van de rode en de witte groep stoten door naar de halve finales.

Mis deze events niet

Meer