Sport.be

Algemeen

Halep walst over 'gênant slechte' Williams

22.10.2014 | Gert-Jan Weyters

Belga

Titelverdedigster Serena Williams is op de WTA Masters in Singapore tegen een erg pijnlijke en zware nederlaag aangelopen tegen Simona Halep.

De Amerikaanse, de nummer 1 van de wereld, ging in haar tweede partij in de rode groep met de billen bloot. Halep (WTA 4) haalde het na 1 uur en 5 minuten met sprekende 6-0 en 6-2 cijfers.

Voor de 23-jarige Roemeense, die gecoacht wordt door Wim Fissette, is het pas de allereerste zege in drie onderlinge confrontaties met Williams. Serena reageerde sportief na afloop. "Alle credits voor Halep en het hoge niveau dat ze haalde. Mijn eigen niveau daarentegen was gênant slecht. Ik kijk nu al uit naar een volgende match tegen Simona."

Zowel Williams als Halep hadden hun openingsduel in Singapore winnend afgesloten. Williams had met tweemaal 6-4 de maat genomen van de Servische Ana Ivanovic (WTA 7), Halep troefde de Canadese Eugénie Bouchard (WTA 5) met 6-2 en 6-3 af.

Aan de WTA Finals, ook wel de Masters of het officieuze WK genoemd, nemen de acht beste speelsters van het jaar deel. De top twee van de rode en de witte groep stoten door naar de halve finales.

Mis deze events niet

Meer