Sport.be

Algemeen

BNP Paribas Fortis Diamond Games: meer dan tennis!

09.10.2014 | Erik Duchateau

Belga

In het stadhuis van Antwerpen zijn de BNP Paribas Fortis Diamond Games voorgesteld. Het toptennistornooi zal meer dan alleen maar tennis te bieden hebben. De toeschouwers mogen zich op een totaalbeleving verheugen.

Het was tornooidirectrice Kim Clijsters zelf die met gepaste trots de wedergeboorte van de Diamond Games aankondigde op de persvoorstelling op het Schoon Verdiep van het stadhuis van Antwerpen. "Na zeven jaar zal er opnieuw op het hoogste niveau getennist worden in Antwerpen. De nieuwe BNP Paribas Fortis Diamond Games moeten niet alleen een toptornooi worden, maar nog veel meer dan dat", opende Clijsters. Het WTA-tornooi zal van 9 tot en met 15 februari 2015 plaatsvinden in het Antwerpse Sportpaleis.

Antwerps schepen van sport Ludo Van Campenhout is al even fier dat de stad weer aanknoopt met de traditie van toptennis. "Als één van de 21 olympische steden en als Europese Sporthoofdstad 2013 kunnen we met Sporting A alleen maar trots zijn dat toptennis terug thuis komt. Binnen onze driehoek van de sport vormt topsport samen met breedtesport en buurtsport de pijlers. Topatleten stimuleren iedereen om mee te bewegen. Daarnaast zijn ze een voorbeeld binnen Sporting A, moedigen ze iedereen aan om zijn of haar grenzen te verleggen, om door te bijten en het onderste uit de kan te halen."

EERSTE PREMIER EVENT IN EUROPA

De BNP Paribas Fortis Diamond Games zijn een Premier event met een prijzenpot van 710.000$. De premiers zijn dus de grootste en belangrijkste tornooien na de Grand Slams. Zo zijn er 21, waarvan nog een paar met een speciale status (zoals Indian Wells, Miami, Madrid en Peking). Er zijn er zes in Europa en de Diamond Games zijn daarvan het eerste van het seizoen.

Alain De Greef, Head of Sponsoring & Events van BNP Paribas Fortis: "Als hoofdsponsor van het Belgische tennislandschap bieden de BNP Paribas Fortis Diamond Games ons een uitgelezen kans om internationaal tennis verder te promoten en sterk te associëren met onze bank. Tot vorig jaar hadden wij nog de WTA Brussels Open, maar dit tornooi werd spijtig genoeg om organisatorische redenen niet verdergezet. Met de vernieuwing van de historische Diamond Games kunnen wij de draad weer oppikken en zullen onze Belgische tennissters opnieuw op eigen bodem te zien zijn. Dankzij dit partnership kunnen wij ook onze slogan 'We Are Tennis' extra kracht bijzetten en tennis in België definitief op de kaart zetten."

GOUDEN RACKET MET DIAMANTEN

In de traditie van weleer blijft de inzet van het tornooi een gouden, met diamanten bekleed, racket: 4,5 kg goud en 2008 diamanten. Samen 1,5 miljoen dollar waard. Wie twee keer wint op drie jaar tijd neemt het racket mee. "Geloof me: dat is een serieuze extra aantrekkingskracht voor de tennisvrouwen", vult Kim Clijsters aan. "We streven in de eerste plaats naar een zeer sterke competitie en we mikken op een aantal grote namen en meerdere speelsters uit de top-20. Dan helpt zo'n trofee zeker!"

CREATIVE DIRECTOR ELODIE OUEDRAOGO

Tegelijk wil het tornooi voor een trendbreuk zorgen en heel sterk vernieuwen. Deze nieuwe BNP Paribas Fortis Diamond Games moeten een kippenveltornooi worden. Door het toptennis, maar ook door wat de toeschouwer er omheen allemaal kan beleven. Je komt hier niet naar een namiddag of avondje tennis, je krijgt een compleet en gevarieerd uitstapje. Met tal van extra's, thema's en verrassingen.

Om dat te realiseren heeft Kim Clijsters de hulp ingeroepen van Elodie Ouedraogo. Zij wordt creative director van het tornooi. De ex-atlete kent de sportwereld van binnen en van buiten, maar heeft ook op vlak van lifestyle, fashion en entertainment al naam gemaakt. Elodie: "Ik zal inderdaad proberen zo goed mogelijk die brug te leggen tussen topsport en de beleving eromheen. Onze interesses zijn de laatste jaren zo enorm verbreed en divers geworden dat de meeste mensen wel wat meer willen dan alleen maar een stoeltje in de tribune en iets om te drinken. Je wil als toeschouwer iets beleven, je wil een totaalpakket, van zodra je in het Sportpaleis binnenkomt tot je buiten gaat."

"Dat gaat van invulling van de ruimtes en aankleding, over wat er te horen is tot wat je zelf kan doen en meemaken. We willen de toeschouwers zo veel mogelijk verrassen. Er zullen geen twee avonden dezelfde zijn, er zal altijd weer iets anders te beleven zijn."

PLAYERS PARTY FOR ALL

Op maandagavond  - de eerste avond van het hoofdtornooi - is er al meteen een 'Players party for all'. In de lounge van het Sportpaleis zullen niet alleen de speelsters van de partij zijn, maar ook 2000 tennisfans kunnen erbij zijn.

Op zaterdag is het Valentijn en zorgt de organisatie voor een mooi alternatief op het klassieke Valentijnsdiner. Voor die dag kan je als koppel een duoticket kopen en dan maken 5 koppels kans op een VIP-ontvangst in de players area. Je kan met z'n tweeën dineren aan de rand van het terrein én daarna kan je op hotel in het Hilton Hotel, waar de speelsters ook overnachten. En sowieso dompelen we alle fans die dag onder in een aparte sfeer.

Op zondag, net voor de finale, speelt Kim Clijsters zelf nog een keer! Haar tegenstander in het exhibitieduel wordt later nog bekend gemaakt. Aan de invulling van de andere dagen en avonden wordt nog volop gewerkt.

DIAMANTEN CADEAU VOOR ELKE HONDERDSTE TICKETKOPER

Tickets zijn vanaf nu te koop. De kwalificaties beginnen op zaterdag 7 februari, het hoofdtornooi start op maandag 9 februari. Tot en met woensdag kan je met je ticket eender welke match die dag zien. Pas vanaf donderdag wordt er met een namiddag- en avondsessie gewerkt. Leuke verrassing voor de ticketkopers is dat elke honderdste koper een diamantje van .10 karaat krijgt.

Mis deze events niet

Meer