Sport.be

Algemeen

Djokovic ontdoet zich van Murray

04.09.2014 | Bart Peeters

Belga

Novak Djokovic heeft een lastige horde genomen op de US Open. In de kwartfinales haalde de nummer 1 van de wereld het immers van Andy Murray. Nu wacht Kei Nishikori, die voor het eerst de laatste vier van een Grand Slam haalde.

Djokovic was tot nu toe door het tornooi gevlogen. De Servische nummer één van de wereld had nog geen set prijs gegeven in zijn duels met Diego Schwartzman, Paul-Henri Mathieu, Sam Querrey en Philipp Kholschreiber. Bij de laatste acht wachtte met Andy Murray echter een tegenstander van een ander kaliber.

In 2012 had de Schot de immers nog gewonnen in de Big Apple na winst in de finale tegen Djokovic. Een finale die bijna vijf uur duurde. Ook dit keer gaven de twee elkaar aanvankelijk weinig toe. Djokovic won de eerste set nog in een tiebreak, maar moest de tweede prijsgeven op dezelfde manier. Meteen een eerste setverlies voor de Serviër.

Murray slaagde er echter niet in om zijn niveau hoog te houden en Djokovic stak net wel een tandje bij. Dat resulteerde in een snelle set voor de Serviër: 6-2. Een klap waar Murray niet helemaal meer van herstelde. Hij klampte nog aan tot 4-4, maar dan sloeg Djokovic toe: 6-4.

In de hale finale neemt de nummer één van de wereld het op tegen Kei Nishikori. De Japanner is de nummer 11 van de wereld, maar toch is zijn plaats bij de laatste vier verrassend. Nooit eerder drong hij zo ver door op een Grand Slam.

De kwartfinale van Nishikori tegen Stanislas Wawrinka was een ware thriller. De winnaar van de Australian Open won de openingsset, maar zag Nishikori aan het eind van een spannende tweede en derde set telkens aan het langste eind trekken: 3-6, 7-5 en 7-6.

Wawrinka bleef aanklampen en sleepte zelfs de vierde set nog uit de brand in een tiebreak. In de beslissende vijfde set was het toch de erg fitte Japanner die de bovenhand behield: 6-4.

Mis deze events niet

Meer