Sport.be

Algemeen

Goffin niet voorbij Dimitrov

01.09.2014 | Niels Rouvrois

Belga

Met David Goffin is ook de laatste Belg uit de US Open verdwenen. Goffin verloor zondagnacht in vier sets van het Bulgaarse zevende reekshoofd Grigor Dimitrov.

Goffin begon nochtans uitstekend aan de partij. De Belg overklaste de Bulgaar, ging drie keer door de opslag van Dimitrov en na 26 minuten stond de 0-6 op het bord. Het sein voor Dimitrov om een tandje bij te steken en dat deed hij. Terwijl Goffin drie breakpunten onbenut liet, had Dimitrov aan één breakpunt genoeg om set twee naar zich toe te trekken: 6-3.

De derde set ging gelijk op. Beide heren verloren hun opslag tweemaal en met 10 winners en 14 unforced errors hield Goffin gedurende de hele set goed gelijke tred met Dimitrov (12 winners en 14 unforced errors). Toch was het opnieuw de Bulgaar die het laken naar zich toe trok: 6-4.

De veer bij Goffin brak in set vier. Hij gaf zijn opslag drie keer uit handen en kon zelf geen enkel breakpunt bij elkaar tennissen. Na 2 uur en 21 minuten stond de eindstand op bord: 0-6, 6-3, 6-4, 6-1. Het was het vierde duel tussen Goffin en Dimitrov. De Bulgaar won ze alle vier. In de achtste finales krijgt Dimitrov de Fransman Gael Monfils tegenover zich.

Mis deze events niet

Meer