Sport.be

Algemeen

Wickmayer moet Flushing Meadows verlaten

25.08.2014 | Jesse Broekx

Belga

Yanina Wickmayer heeft niet voor een stunt kunnen zorgen op de US Open. Ze verloor in de eerste ronde van de hoger geplaatste Belinda Bencic.

Bij de loting was al duidelijk geworden dat Wickmayer een zware taak wachtte. Hoewel ze nog nooit had gespeeld tegen Bencic begon ze als underdog aan het duel. De 17-jarige Zwitserse was één van de grootste talenten op het WTA-circuit en stond ondanks haar jonge leeftijd al op de 58ste plaats op de ranking. Dat was zes plaatsen hoger dan onze landgenote.

Bencic was pas bezig aan haar eerste US Open, maar ze leek geen last te hebben van plankenkoorts. In geen tijd liep de Zwitserse uit tot 4-0. Toen ze zo dicht bij de setwinst kwam, begon de 17-jarige speelster toch wat foutjes te maken. Wickmayer kon terugkomen tot 4-3, maar moest toch de set laten: 6-3.

Ook in de tweede set had de Belgische geen antwoord op haar opponente. Die liep opnieuw uit tot 4-0, liet Wickmayer nog terugkomen, maar maakte het uiteindelijk toch af: 6-2. Voor Wickmayer komt er zo al snel een einde aan de US Open. Ook vorig jaar moest ze New York na één wedstrijd verlaten: toen ging ze er met twee keer 6-1 uit tegen Maria Kirilenko.

Mis deze events niet

Meer