Sport.be

Algemeen

Cincinatti ziet thriller van het jaar

17.08.2014 | Kersten Steurbaut

Belga

Het WTA-tornooi van Cincinnati krijgt een leuke finale tussen Serena Williams en Ana Ivanovic, de nummer één van de wereld en de speelster met de meeste overwinningen in 2014. De meest dramatische wedstrijd van het seizoen speelde zich wellicht af in de halve finale.

Serena Williams plaatste zich als eerste voor de finale door Caroline Wozniacki in drie sets opzij te zetten. Williams verslikte zich in de eerste set in de Deense, maar zette dan probleemloos de scheve situatie recht: 2-6, 6-4 en 6-2.

De andere halve finale tussen Ana Ivanovic en Maria Sharapova werd een absolute thriller, een rollercoaster die de spelers van de ene emotie in de andere zwierde.

WISSELENDE KANSEN

Ivanovic begon verschroeiend aan de partij en liep 6-2 en 4-0 uit. Sharapova klauwde zich echter een weg terug in de wedstrijd. De Russische pakte de tweede set met 7-5 en bouwde in de derde en beslissende set een 4-2-voorsprong uit.

Ivanovic, die tussendoor nog een medische time-out aanvroeg en drie minuten in discussie ging met de umpire, won twee spelletjes op rij, maar toch waren de eerste matchpunten voor Sharapova. De nummer vijf van de wereld liet ze onbenut. De eerste werd nog onschadelijk gemaakt door Ivanovic, maar met een gemiste forehand liet Sharapova een ticket voor de finale liggen.

Sharapova was de kluts kwijt en sloeg twee dubbele fouten: 5-5. Het was het breekpunt van de wedstrijd. Ivanovic behield haar eigen service en maakte het af op de opslag van Sharapova: 6-2, 5-7 en 7-5 na 2 uur en 48 minuten tennis.

50 ZEGES, TOP 10 VAN DE WERELD

Voor Ivanovic is het de 47ste overwinning van het seizoen. De Servische kan de eerste speelster van het seizoen worden die de kaap van de 50 zeges overschrijdt. Met haar finaleplaats duikt ze alvast opnieuw de top tien van de WTA-ranking in. Bij tornooiwinst wordt ze achtste van de wereld.

Mis deze events niet

Meer