Sport.be

Algemeen

Big Dan kan naar Anderlecht, maar denkt aan pensioen

24.07.2014 | Kobe Karpa

Belga

Na een sterk WK heeft Daniel Van Buyten de clubs voor het uitkiezen. Ook Anderlecht deed een voorstel, maar de 36-jarige verdediger stopt mogelijk op een hoogtepunt.

Voor het WK plaatste menig voetballiefhebbers vraagtekens achter de naam van Daniël Van Buyten. Hij zou te oud zijn en had veel te weinig gespeeld bij Bayern. Maar het trainingsbeest uit Chimay bewees iedereen ongelijk. Hij startte in alle wedstrijden van de Rode Duivels en behoorde, statistisch gezien, tot de betere verdedigers van het tornooi.

Die prestatie ging niet onopgemerkt voorbij. Big Dan is einde contract in München en kan rekenen op interesse van verscheidene Europese subtoppers zoals Napoli, Olympiakos en ex-clubs Hamburg en Marseille. Maar ook uit eigen land is er interesse. Zo zou de bonkige verdediger een aanbieding op zak hebben van landskampioen Anderlecht.

Of we Van Buyten ook effectief aan het werk gaan zien in de Jupiler Pro League valt echter te betwijfelen. Na een internationale carrière van bijna zestien jaar snakt hij er naar om meer tijd door te brengen met vrienden en op de eerste plaats zijn gezin. Oorspronkelijk zou hij ook na het seizoen op pensioen gaan als speler, maar zijn sterk WK doet hem nu twijfelen. Dat hij onlangs een huis kocht op een veertigtal kilometer van Brussel speelt in de kaarten van Paars-Wit. Dat hij in het Astridpark moet inleveren op zijn salaris, is dan weer een minder punt.

Mis deze events niet

Meer