Sport.be

Algemeen

Dimitrov-Djokovic en Federer-Raonic

02.07.2014 | Jesse Broekx

Belga

Andy Murray zal zichzelf niet opvolgen als winnaar van Wimbledon. Hij ging er uit tegen Grigor Dimitrov. De Bulgaar krijgt in de halve finale de Serviër Novak Djokovic tegenover zich. Federer treft Raonic.

Tot de kwartfinale was Murray foutloos, maar tegen Dimitrov leek de titelverdediger vergeten te zijn hoe te tennissen. Enkel het openingsspel slaagde Murray te winnen in de eerste set. Na 25 minuten was die set dan ook voor Dimitrov. De Bulgaar ging door op zijn elan, maar Murray knokte zichzelf terug in de wedstrijd en gaf niet af. Bij 3-3 verloor hij toch zijn opslag. Dimitrov slaagde er niet in de break te bevestigen, maar haalde het in de tiebreak met 7-4. In de derde set ging het gelijk op tot 2-3, maar toen duwde Dimitrov op het gaspedaal. Na 2 uur tennissen stond de eindstand op het bord: 1-6, 6-7, 2-6.

Novak Djokovic had op zijn beurt heel wat meer moeite met Marin Cilic. Het Kroatische 27e reekshoofd dwong de Serviër tot een vijfsetter. De eerste set ging vlot naar Djokovic met 6-1, maar de twee daaropvolgende sets (3-6, 6-7) trok Cilic aan het langste eind. Het signaal voor Djokovic om een versnelling hoger te schakelen en met twee keer 6-2 verzekerde het topreekshoofd zich toch van een plaats bij de laatste vier.

Ook Roger Federer schaarde zich bij de laatste vier. De Zwitser versloeg zijn landgenoot Stanislas Wawrinka in vier sets: 6-3, 6-7, 4-6, 4-6. Federer had wel vijf matchpunten nodig om het af te maken.

In de halve finale wacht de Canadees Milos Raonic. Die plaatste zich als laatste voor de halve finales. De Canadees nam in vier sets de maat van de Australische 19-jarige revelatie Nick Kyrgios: 6-7, 6-2, 6-4, 7-6.

Mis deze events niet

Meer