Sport.be

Algemeen

Halep en Bouchard op drafje naar halve finale

02.07.2014 | Tom Van Aken

Belga

Simona Halep heeft zich op Wimbledon geplaatst voor de halve finales. Halep, dit jaar finaliste op Roland Garros en gecoacht door de Belg Wim Fissette, was in de kwartfinales duidelijk te sterk voor de Duitse Sabine Lisicki. Ook Eugenie Bouchard gaat door.

Lisicki (WTA 19) werd vorig jaar nog getraind door Wim Fissette en was toen finaliste op het Londense gras. Nu verloor ze met 6-4 en 6-0 van Halep (WTA 3) in het verleden nog nooit verder dan de tweede ronde (2011 en 2013) op Wimbledon.

In de halve finales neemt de Roemeense het op tegen de Canadese Eugenie Bouchard (WTA 13). Die stond amper langer op de baan om te winnen van de Duitse Angelique Kerber (WTA 7). Het werd 6-3 en 6-4.

Door die zege zal Bouchard voor het eerst in haar carrière haar opwachting maken in de top-10 van de wereldranglijst. Het wordt al haar derde halve finale op een Grand Slam dit jaar.

Het wordt pas de tweede onderlinge confrontatie tussen de twee speelsters. Dit jaar trok Halep in Indian Wells na drie sets (6-2, 1-6 en 6-4) aan het langste eind.


Mis deze events niet

Meer