Sport.be

Algemeen

Roland Garros gaat verder zonder Belgen

29.05.2014 | Kersten Steurbaut

Belga

Roland Garros gaat verder zonder Belgen. Na Yanina Wickmayer is ook Kirsten Flipkens uitgeschakeld. De Molse verloor in drie sets van de Israëlische Julia Gluhsko: 6-4, 3-6 en 6-4.

Kirsten Flipkens begon uitstekend aan haar partij en gaf in haar eerste spelletje geen punt weg. Julia Glushko, het nummer 98 van de wereld en nog nooit verder dan de derde ronde van een Grand Slam-tornooi, toonde zich echter allesbehalve een hapklare brok. Nadat ze in haar eerste opslagspelletje nog een breekpunt moest uitwissen, kwam de in Donetsk geboren Glushko helemaal onder stoom.

In het vijfde spelletje brak Glushko te makkelijk door de service van Flipkens, die de ongedwongen fouten opstapelde. De Molse streed met het mes tussen de tanden, maar haar agressief tennis kon het voordeel van de Israëlische niet meer ongedaan maken: 4-6 in de eerste set.

Flipkens liet echter de moed niet zakken en mepte zich door de service van Glushko meteen naar een 2-0-voorsprong. Glushko brak terug, maar ging dan even gebukt onder de stress. Flipkens eiste het mentale voordeel meteen terug op: 3-1. De Molse wisselde nog te veel goede beslissingen af met foute keuzes, maar gaf de tweede set niet meer uit handen.

KERENDE KANSEN

De derde en beslissende set werd er eentje van kerende kansen. Glushko liep eerst uit tot 3-1, maar moest dan het initiatief aan Flipkens laten. De nummer 22 van de wereld ging erop en erover, maar verslikte zich dan helemaal. Flipkens kreeg drie punten op 5-3, maar kroop plots in het defensief en gaf alsnog haar opslag uit handen: 4-4.

Een agressieve Glushko gooide nog wat meer kracht in haar slagen, terwijl Flipkens de onnodige fouten opstapelde. Glushko rook bloed en maakte het met een stevige smash helemaal af. Voor Flipkens eindigt het avontuur in de tweede ronde, Glushko schrijft een vervolg in haar Israëlisch tennissprookje.

Mis deze events niet

Meer